תאריך: 31.05.2024 | זמן קריאה: כ-5 דקות
לא כולם מכירים את משקה התמד (המכונה גם מיד – Mead),
אך הוא אחד המשקאות האלכוהוליים העתיקים בעולם.
מכינים אותו מדבש, מים ושמרים, ולעיתים מוסיפים לו פירות, תבלינים או עשבי תיבול להעמקת הטעמים.
התמד קיים אלפי שנים, עוד לפני היין והבירה המוכרים לנו.
עדויות לשימוש בו נמצאו ברחבי העולם – מאפריקה הקדומה ועד צפון אירופה הקפואה.
בתרבויות שונות, הוא שימש לטקסים דתיים, פולחנים ואף לחגיגות ניצחון של הוויקינגים.
מעבר להיותו משקה, הוא סימל עושר ובריאות.
הבסיס של כל תמד איכותי הוא סוג הדבש שבו משתמשים.
למשל, דבש פרחים מעניק טעמים עדינים, בעוד שדבש יער מספק עומק ועושר ייחודיים.
התססה היא שלב קריטי.
בעוד שחלק מהיצרנים דוגלים בתהליכים מסורתיים וארוכים,
אחרים משלבים טכנולוגיות מתקדמות לקיצור זמן הייצור.
התמד הממוצע מכיל כ-13% אלכוהול.
כדי להגיע לשיעור זה, יש לאזן בין סוכר, סוגי שמרים ותנאי התססה אופטימליים.
הביקוש למשקאות טבעיים ובוטיקיים הולך וגובר.
צרכנים רבים מחפשים אלטרנטיבות בריאותיות, והתמד עונה על הצורך הזה באופן מושלם.
ההתפתחויות הטכנולוגיות משפיעות גם על ייצור התמד.
שימוש בתססה מבוקרת ושיטות שימור מתקדמות מאפשרים לשפר את איכות המשקה
ולצמצם שימוש בחומרים משמרים.
התמד, ששורשיו נעוצים בהיסטוריה עתיקה, עושה קאמבק מרשים.
הוא משלב מסורת, איכות טבעית וחדשנות מודרנית,
מה שהופך אותו לבחירה המושלמת עבור חובבי משקאות ייחודיים.
תן/י לנו לחסוך לך זמן וכסף 🙂