TOP 5

המאכלים המובילים מהמטבח הצ'כי שכל אחד חייב לטעום

תאריך: 23.06.2024 | זמן קריאה: כ-5 דקות

כמו כמעט כל מדינה בעולם, גם לצ'כיה יש את המטעמים המקומיים הייחודיים שלה.

תיירים לעתים קרובות מחפשים את המנות המפורסמות ביותר באזור שאליו הם מגיעים,
והצ'כים באמת יש להם הרבה מה להציע: החל ממנות עיקריות ועד ארוחות מתוקות,
יש במדינה הזאת מגוון רחב של אוכל שלא תמצאו בשום מקום אחר בעולם.

ובתור בונוס, כמעט כל מסעדה או פאב במדינה מגישים את רוב המנות האלה,
כך שאין צורך בחיפוש מפרך אחרי ארוחה טעימה לאחר יום גדוש בצפייה באתרים!

 

הנה חמשת המנות המומלצות ביותר:

1. סביצ'קובה (Svíčková)

סביצ'קובה נחשב לאחד המאכלים הלאומיים של צ'כיה.
מדובר במנה הכוללת נתח בקר בצליית שורשים וירקות מעורבים בשמנת,
המוגשת עם כופתאות לחם (knedlíky) וקצפת בצד.
זוהי מנה מסורתית המצריכה מיומנות בהכנתה ונהוגה גם באירועים כמו חתונות.


2. ורפו קנדלו זלו (Vepřo, Knedlo, Zelo)

ורפו קנדלו זלו הוא שילוב מסורתי של בשר חזיר, כופתאות לחם וכרוב חמוץ.
זו אחת המנות הפופולריות ביותר בצ'כיה, במיוחד עם כוס בירה צ'כית.
גרסה חגיגית שלה מוגשת עם ברווז או אווז צלוי.


3. סטייק טרטר (Steak Tartare)

סטייק טרטר מורכב מבשר בקר נא קצוץ, לעיתים עם חלמון ביצה נא מעליו, ומוגש על לחם מטוגן עם שום.
המנה הפכה לפופולרית במיוחד כפינוק עם בירה בפאבים.


4. גולש (Guláš)

הגרסה הצ'כית של גולש היא תבשיל סמיך ועשיר בטעמים, המבוסס על בשר בקר עם בצל, פפריקה וכמון.
הוא מוגש לרוב עם כופתאות לחם או תפוחי אדמה.
המנה מתאימה במיוחד לארוחות חורפיות ומשביעה.

 

5. פנקייקי תפוחי אדמה (Bramboráky)

פנקייקי תפוחי אדמה הם סוג של פשטידת תפוחי אדמה מטוגנת עם שום, מרווה, פטרוזיליה ותבלינים.
הם מוגשים לעיתים כמתאבן או כמנה עיקרית עם בשר ותוספות.

 

#אוכל #מטבח #מתכונים #צכיה #בישול #גורמה #טעים #מסעדות #אוכלצכי
#בשר #קולינריה #מטבחלועזי #מטבח #מסורת #פראג

דילוג לתוכן